top of page

Abacus Translation voorziet in al uw zakelijke vertaalbehoeftes met een drietal vertalers die Engels of Nederlands als moedertaal hebben en bovendien over eersteklas vertaalbevoegdheden beschikken. Met in totaal meer dan 80 jaar ervaring in vertalen en financiële verslaggeving heeft het Abacus-team verstand van uw zaken. Mogen wij ons even voorstellen...

Typewriter

uw eerste keus voor vertalen

Het team

Team

Fiona Herron

IMG_20200827_1448588_edited.jpg

Fiona is in Engeland geboren maar in Nederland opgegroeid. Na studies aan de Universiteit van Amsterdam en Oxford University, startte Fiona haar journalistieke carrière bij Reuters in Londen. Na een overstap naar het financieel/economische persbureau AFX News werd Fiona uitgezonden naar Milaan en Amsterdam, waar ze hoofdredactrice werd. Na 16 jaar in de journalistiek werd het tijd voor iets nieuws en besloot zij zich samen met Lucia en Mark te richten op vertalen voor de zakelijke markt. Naast Engels en Nederlands spreekt Fiona Italiaans, Duits, Frans, wat Spaans en een mondje Grieks. Fiona is lid van de Britse vakorganisaties Chartered Institute of Linguists (CIOL) en Institute of Translation and Interpreting (ITI).

Lucia Schrijvers

IMG_0675.jpg

Lucia is al 20 jaar beëdigd vertaler Nederlands, Engels en Spaans. Na haar afgeronde studie aan de Opleiding Tolk/Vertaler en daaropvolgende wereldreis vestigde zij zich in Londen. Daar werkte zij ruim zes jaar voor Financial Times Information, onder andere als editor, en voerde zij ook freelance vertaalopdrachten uit. Na een carrière van acht jaar als journalist

en editor bij AFX News (later Thomson Reuters) en het ANP vond Lucia de tijd rijp om de krachten te bundelen met Fiona en Mark in Abacus Translation.

CAB36215-53C6-463C-A3BC-0D0BAD920677_1_1

Mark Goedbloed

Mark is geboren en getogen in Canada. Na zijn middelbare school verhuisde hij naar Nederland waar hij de Opleiding Tolk/Vertaler met goed gevolg voltooide. Daarna werkte hij zeven jaar als vertaler, zowel als freelancer als in dienst van ING, waarna hij vijf jaar lang als financieel/economisch journalist bij persbureau AFX News werkte. Mark keerde vervolgens terug naar ING, waar hij als woordvoerder bijna twee jaar lang de bedrijfscommunicatie van de andere kant meemaakte alvorens de handen ineen te slaan met Fiona en Lucia. Mark is beëdigd vertaler Engels, Nederlands en Frans.

bottom of page